Biografie - Tineke

Ik ben de oudste van de twee fotografes, geboren in 1962 te Groningen. Ik fotografeer hoofdzakelijk met Nikon en Sigma apparatuur.

Voordat ik mijn focus definitief op het fotovlak richtte, had ik al vele jaren digitaal gefilmd. Ik ontdekte dat  “stilstaande”  beelden ook iets heel moois in zich hebben, en dus besloot ik om mijn filmcamera definitief te verruilen voor een digitale spiegelreflexcamera.
Van die beslissing heb ik geen seconde spijt gehad. Iedere dag dat ik met mijn fototoestel op pad ben geniet ik van alles om me heen, want het landschap in al haar facetten blijft zeer boeiend om vast te leggen. Tineke Smid Fotografe
Door nog specifieker naar dingen te kijken ontstond mijn fascinatie voor macro-fotografie (speciaal libellen, bloemen en insecten).
Het is een geweldige ervaring om dieper binnen te dringen in deze leefomgeving en die op foto vast te leggen.
Ik vind het prachtig om het kleine, soms bijna niet zichtbare, groot en zichtbaar te kunnen laten zien. Dat deze micro kosmos (zoals het ook wel genoemd wordt) meer mensen aanspreekt horen we vaak bij het zien van onze expo-foto’s.  Dingen die normaal voor het  “blote”  oog verborgen blijven, worden zichtbaar.
Ik hoop dan ook dat u net zo veel plezier beleeft aan de categorie macro, dan ik.

Naast het fotograferen werk ik als HRM adviseur  bij een sociaal werkvoorzieningschap en ben ik ook actief als moderator op www.wildpixels.nl een educatief en leerzaam forum voor natuurfotografen.

Mijn motto: door fotografie raak je nooit uitgekeken.

Publicatie:
7de plaats Macrowedstrijd F+D fotografie juni 2007
macrofoto van de azuurwaterjuffer

Biografie - Karin

Ik ben Karin Bosman, geboren in Groningen (1965) en nu woonachtig in Slochteren. Het is waarschijnlijk niet voor niets dat ik de stad verruild heb voor het platteland. Ik ben namelijk een echt buitenmens en houd van rust en ruimte om me heen. Karin Bosman Fotografe

Ik heb vele jaren analoog gefotografeerd, al waren het meer de gebruikelijke vakantie foto’s. In 2006 kreeg ik mijn eerste digitale spiegelreflex camera. Vanaf dat moment heeft de fotografie mij helemaal gegrepen. Door te fotograferen breng ik nog meer tijd door in de buitenlucht. Ook is de beleving van de natuur anders en intenser geworden. Vooral de micro-wereld om me heen is een openbaring. Ik zie nu dingen waaraan ik eerder voorbij ben gelopen. Daarnaast krijgen beestjes ook namen en leer ik de natuur beter kennen.

Qua fotografie valt er op het gebied van de techniek nog veel te leren. Ondanks enkele cursussen is het toch vooral de praktijk waarvan je leert. Daarnaast is fotografie voor mij ook de beleving van het moment, het gevoel en de sfeer. Ik fotografeer altijd in RAW (het digitale negatief). Na selectie worden de mooiste bewerkt (normale bewerking en geen geknip en geplak!).

In eerste instantie vind ik het maken van foto’s een bijzonder leuke hobby en doe het voornamelijk voor mijzelf. Toch heb ik door de exposities gemerkt dat het gewaardeerd wordt door meerdere mensen waarbij het vooral leuk is om reacties te krijgen op je foto’s. Deze website zie ik dan ook als een verlengstuk van onze exposities waarbij ik meer mensen kan bereiken, die kunnen genieten van onze foto’s. Daarnaast heb ik een stille wens dat een ieder zich bewuster wordt van de kwetsbaarheid van onze omgeving en hoe mooi deze kan zijn.

‘Nature is all around us, lets enjoy!!!’