Biografie - Tineke

Ik ben de oudste van de twee fotografes, geboren in 1962 te Groningen. Ik fotografeer hoofdzakelijk met Nikon en Sigma apparatuur.

Voordat ik mijn focus definitief op het fotovlak richtte, had ik al vele jaren digitaal gefilmd. Ik ontdekte dat  “stilstaande”  beelden ook iets heel moois in zich hebben, en dus besloot ik om mijn filmcamera definitief te verruilen voor een digitale spiegelreflexcamera.
Van die beslissing heb ik geen seconde spijt gehad. Iedere dag dat ik met mijn fototoestel op pad ben geniet ik van alles om me heen, want het landschap in al haar facetten blijft zeer boeiend om vast te leggen.
Door nog specifieker naar dingen te kijken ontstond mijn fascinatie voor macro-fotografie (speciaal libellen, bloemen en insecten).
Het is een geweldige ervaring om dieper binnen te dringen in deze leefomgeving en die op foto vast te leggen.
Ik vind het prachtig om het kleine, soms bijna niet zichtbare, groot en zichtbaar te kunnen laten zien. Dat deze micro kosmos (zoals het ook wel genoemd wordt) meer mensen aanspreekt horen we vaak bij het zien van onze expo-foto’s.  Dingen die normaal voor het  “blote”  oog verborgen blijven, worden zichtbaar.
Ik hoop dan ook dat u net zo veel plezier beleeft aan de categorie macro, dan ik.

Naast het fotograferen werk ik als HRM adviseur bij een sociaal werkvoorzieningschap en ben ik ook actief als moderator op www.wildpixels.nl een educatief en leerzaam forum voor natuurfotografen.

Mijn motto: door fotografie raak je nooit uitgekeken.

Publicatie:
7de plaats Macrowedstrijd F+D fotografie juni 2007
macrofoto van de azuurwaterjuffer